Flinke Brace

Bij de Beste Zangers van Nederland was het zaterdag de beurt aan hiphopper/rapper Brace. De stoere bink met bijhorende tattoos mocht liedjes aanhoren die speciaal voor hem werden gezongen. Waar zelfs Jan Smit een heleboel stoerdoenerij verwachtte, werd het eerder Knuffelrock 3.0. Brace moet flink zijn. Hij moest niet huilen. En toch …

De Waterlanders vloeiden bij de vleet. Brace liet zich van zijn meest emotionele kant zien. Bij vier van de zes liedjes kwamen de tranen spontaan naar boven. Het levensverhaal van de hiphopper is een van de betere comeback-verhalen uit de Nederlandse muziekindustrie. Heel jong een hit gescoord met ‘Hartendief’, op het verkeerde pad geraakt en in een klein kamertje mogen bezinnen. Dankzij The Voice of Holland kwam hij terug op de muzikale radar terecht. Hij besefte maar al te goed dat hij deze tweede kans moest grijpen. Brace moet Flink zijn. Hij moest niet huilen. En toch …

Anita Meyer bracht zelfs Voice of Holland-winnares MAAN aan het wenen met haar versie van de Robert Long-song ‘Flink zijn’.  Voor de eerste keer in haar leven werd de piepjonge zangeres geconfronteerd met liefdesverdriet. De bloedmooie tekst van de wijlen Tien voor Taal-presentator liet iets in haar breken. Maan moet Flink zijn. Ze moest niet huilen. En toch …

Operadiva Tania Kross deed het omgekeerde. Zij had als missie gesteld dat ze de rapper wou laten huilen. En ze leverde de fraaiste prestatie van de avond. Zij bracht de Italiaanse versie van de Borsato-hit ‘Margherita’. En dat raakte Brace enorm. Hij verstond er geen jota van, naar eigen zeggen. Maar daar draait muziek tenslotte rond. Een zanger moet niet flink zijn. Een traan is des menselijk. Echte mannen laten wel eens een traantje of niet soms …

Bekijk het optreden van Tiana Kross met Margherita:
https://www.youtube.com/watch?v=3fg_zSvDjz4

Bekijk het optreden van Anita Meyer met Flink zijn:
https://www.youtube.com/watch?v=m8VXxAYI_UY

Geef een reactie