Cake bakken for dummies …

Tja, u leest de titel van dit blogberichtje goed. Ik wil het met u hebben over het bakken van een cake.
Momenteel valt u wellicht van uw stoel. Het kan niet waar zijn … Is er een eindelijk een mirakel geschied? ‘Onzen Bart, die het gaat hebben over het bakken van een cake’ … Blijkbaar zijn de wonderen dan toch niet de wereld uit. En toch …
Ik wil u al onmiddellijk gerust stellen. Een tripje naar het antigifcentrum zal ik u besparen. In deze blog heb ik het over een muzikale cake. En dan zullen bij velen de puzzelstukken in elkaar vloeien. Toen ik onlangs de liedjes voor het Eurovisiesongfestival beluisterde, viel me een vrolijk deuntje op. Meer bepaald: het kampvuurliedje ‘Cake to bake’ van de groep Aarzemnieki uit Letland. Sinds jaar en dag is de meimaand de songfestivalmaand bij uitstek. De laatste jaren is het liedjesfestijn jammer genoeg uitgegroeid tot het walhalla van de foute muziek. Toch zijn er van die liedjes, die in je hoofd blijven hangen alsware het een migraine-aanval van de bovenste plank. Zoals ‘A cake to bake’ bijvoorbeeld … Zeker wanneer u allen weet dat ik de voorbije jaren ijverig, naarstig en zeer vlijtig bezig ben geweest met het tellen van de broodnodige kalorietjes. Dan beseft u dat het woord ‘cake’ op mij werkt als een Hond van Pavlov. Want zeg nu zelf: een cake eten is een kaloriebom van formaat. Maar of deze song een ‘muzikale puntenbom’ zal oplevering in Denemarken, zullen we pas binnen enkele weken weten. Hoedanook is en blijft ‘Cake to bake’ een oorwurm van formaat. Mits er de laatste dagen een lentezonnetje in het land is, wil ik u deze instant portie vrolijkheid niet onthouden. In mei weet u of het deuntje een fraai eindresultaat op het Songfestival heeft bemachtigd. Of toch niet?

U kan het liedje beluisteren via YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=L7CL8anA1hQ

Geef een reactie