Site pictogram Chez Bartizze

Frankie Goes To China!

Toen ik een piepjong ukkie was, veroverde een Britse band Frankie Goes To Hollywood de hitlijsten. Hits zoals Relax en The Power of Love zijn zeker bij de prille veertigers onder u herkenbare deuntjes. Tijden veranderen. Alles in een mensenleven krijgt een nieuwe wending.

Nu ik een bijna veertiger ben, viel m’n oog op een opmerkelijke transfer in de Belgische voetbalwereld. Frank Acheampong ruilt Paars-Wit in voor Tinanjin Teda. U weet wel – Acheampong, de man die sneller loopt dan zijn schaduw (met risico op struikelen over zijn eigen veters) en weleens de Ghanese Messi of de Mister Europe van Anderlecht werd genoemd – gaat naar China. Alles verandert in een mensenleven. De snelste man op een Belgisch voetbalveld mag zijn kunnen nu tonen in het verre oosten. Frankie Goes To China. Kwestie van eens andere oorden op te zoeken dan het Hollywood van weleer.

OF de doorsnee Chinese voetballiefhebber niet gaat struikelen over de naam Acheampong is een vraag die ik me stel. Of dat hij niet gaat vergeleken worden met Zoef de Haas door een doorsnee Chinese voetballiefhebber, is wel degelijk mogelijk. Zou er eigenlijk iemand sneller zijn op een Chinees voetbalveld dan ‘good old’ Frankie! Ik betwijfel het … Maar tja, tijden veranderen. Hollywood is niet goed genoeg meer. China is the place to be!

Mobiele versie afsluiten