Play4 toont driedelige documentaire ‘De Villamoord’

Vanaf zondag kan je op Play4 terecht voor de driedelige documentaire De Villamoord. In 1998 beramen negen mannen een grote inbraak in een Arnhemse villa, waarbij de vrouw des huizes in haar slaapkamer wordt doodgeschoten. Een vriendin van haar die aanwezig was in de villa, raakt licht gewond en wordt voor dood achtergelaten. De negen mannen worden enkele maanden later gevat en verdwijnen vijf tot twaalf jaar achter de tralies. In de volksmond wordt er naar deze zaak gerefereerd als ‘De Arnhemse Villamoord’.

Maar is het werkelijk zo gegaan? Zijn deze mannen wel schuldig? En zo niet, wat kan er die bewuste dag dan gebeurd zijn? Zijn er misschien fouten gemaakt door politie en justitie?

Een aantal mannen, die inmiddels hun straf uitgezeten hebben, strijden al jaren voor het heropenen van de zaak en zeggen onschuldig te zijn. Een van de veroordeelden pleegde zelfmoord in zijn cel, omdat hij het niet kon verkroppen dat hij naar zijn mening onschuldig vastzat.

‘De Villamoord’ is een driedelige documentaireserie van de KRO-NCRV over deze mogelijk grootste gerechtelijke dwaling in de Nederlandse geschiedenis. In de documentaire wordt er langs gegaan bij een aantal van de veroordeelde mannen, hun advocaat en familieleden.

Vanaf zondag 14 november, drie weken lang op Play4 om 21u55

Foto: Play4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.