Site pictogram Chez Bartizze

Rune: “Meer dan het meisje met de gitaar alleen.”

Zangeres Rune kennen vele mensen nog uit haar passage bij The Voice van Vlaanderen. Als singer-songwriter haalde ze de liveshows bij het team van Koen Wauters. “Ik kijk daarop terug als een zeer mooie ervaring”, aldus Rune. “Koen is een topentertainer. Hij heeft me de nodige zelfzekerheid bij gebracht. Ik wist dat ik een man met zijn capaciteiten nodig had om me daarin te verbeteren. Er is een immens verschil tussen de Rune voor The Voice en de Rune na The Voice. Zeker op het vlak van durf. Weet je … ik had me zelf niet ingeschreven om deel te nemen aan deze wedstrijd. Dat had iemand anders in mijn plaats gedaan. Mijn ambitie en mijn zin om me te tonen werd hoe verder ik in de wedstrijd raakte alleen maar groter.”

Ed Sheeran
“Als muzikante vind ik het belangrijk om een eigen sound te hebben. Je moet je eigen muzikale identiteit aan de wereld kunnen tonen”, vertelt Rune. “Persoonlijk heb nogal een brede muzikale smaak. Ed Sheeran behoort zeker tot één van mijn favorieten omdat hij net zo als ik graag met de gitaar werkt. Maar ik kijk vooral naar mezelf als artieste. Toekomstgericht hoop ik om één van mijn liedjes op de radio te horen. Ik denk dat het wel ‘kicken’ is wanneer dit gebeurt. Een festivaloptreden zou heel leuk zijn. Maar optreden in een klein caféetje heeft zeker even veel charmes.”

Corona
Rune blijkt een vrouw met heel veel plannen te zijn. “Heel het Corona-verhaal is een mes dat aan twee kanten snijdt. Enerzijds heb ik nu alle tijd van de wereld vrij om nieuwe nummers te schrijven. Aan de andere kant blijft het dubbel zo jammer dat ik veel optredens mis. Er stonden heel wat leuke dingen op de agenda. De meeste ervan zijn naar volgend jaar verschoven. Ook was er een opstart gepland om naast mijn solowerk ook met een band rond te trekken. Dat geeft mij alleszins de optie om aan de wereld te tonen dat ik meer ben dan het meisje met de gitaar alleen. Ik doe graag het accoustische werk. Maar een band rondom mij geeft me bij uptempo-liedjes meer mogelijkheden. Voor mezelf en de band was 2020 een promotiezomer. Maar dat valt nu allemaal in het water. Iedereen zal nu een jaartje moeten wachten.”

Praktische linken voor Rune

Www.runemusic.be

Muzikale linken
https://youtu.be/gJawiDM185s

https://youtu.be/DS2UFcUrfkA

Foto: met dank aan Tom Bergs

Mobiele versie afsluiten