Site pictogram Chez Bartizze

Farah: de Robinsonkoningin van Wraakeiland

In het dagelijkse leven woont ze in het verre Barcelona. Maar blogster Farah was één van de opmerkelijkste figuren uit het eerste luik van Expeditie Robinson. Ze leek een abonnement te hebben op Wraakeiland. Alleen een ultieme evenwichtsproef tegen Nelleke hield haar weg van een plekje in de samensmelting. “Robinson was een heel unieke ervaring. Ondanks het feit dat ik de samensmelting niet heb gehaald, kijk ik er met een voldaan gevoel op terug”, aldus Farah. “Ik ben al fan van het programma sinds ik heel klein ben. Omdat ik mijn leven al heel veel gereisd heb, wou ik dit avontuur een keertje meemaken. En ja, ik heb me beter leren kennen tijdens de korte periode dat ik op het eiland zat. Van mezelf weet ik dat ik geen opgeefster ben. Maar tijdens Robinson overleven is echt wel andere koek. Ik was van mezelf verrast dat ik zo lang zonder eten kon en op Wraakeiland goed met de verveling kon omspringen. Want ik ben geen persoon, die graag alleen zit. Laat mij maar tussen de mensen zitten. Dat was op Wraakeiland iets anders. Zo nu en dan kwam er wel eens iemand langs. Maar echt veel om handen had ik daar niet. Gaan sporten of gaan joggen kon je daar niet. Wachten, niets doen en zo nu en dan een vis vangen stonden op het Robinsonmenu. Maar daar zijn je dagen niet echt mee gevuld (lacht).”

Aisha en Nelleke
“Het allereerste duel met Aisha was één van mijn absolute hoogtepunten,” blikt Farah tevreden terug. “Aisha en ik heb daar heel lang gestaan om ons evenwicht te bewaren. De inzet was toen ook vrij groot. Wie verloor, moest als eerste naar huis. Een wedstrijd met zo veel inzet blijft me toch altijd bij. Daarnaast was het vertrek van Wraakeiland iets dat mij bij blijft. Zeker omdat ik toen mocht strijden voor een plekje in de samensmelting. Ik zag de bewuste balkproef als een beloning voor het volhouden. En ik blijf dat ik het Nelleke toch vrij lastig kon maken in deze wedstrijd. Een windstoot speelde me toen parten. Maar ik ben trots op mezelf dat ik niet heb opgegeven of er ben afgesprongen. Het enige wat ik kon doen was tot het uiterste gaan. En dat heb ik ten volle gedaan. Alleen is Nelleke een bijzonder taaie klant in evenwichtsproeven. Maar ach, het zij zo. Wanneer ik dan toch van iemand moest verliezen, is het een eer om tegen een sterke dame zoals zij het onderspit te delven. Of ik ooit een keertje terug wil gaan naar Wraakeiland …. Ik denk het niet. Ik heb daar alles wel gezien (lacht).”

Ik en jij
Farah werd heel snel weggestemd. De argumentatie van de groep was haar ik-gevoel. “Ik geloof dat mijn enthousiasme me wat parten heeft gespeeld”, vertrouwt ze ons toe “Wanneer je mijn teamgenoten van dichtbij bekijkt, zie je vooral heel sterke en stevig gebouwde mensen. Dat werkt wel intimiderend voor een frêle meisje zoals ik. Dan hoop je tijdens proeven iets bij te kunnen brengen. Wanneer dit dan lukt, ben je zielsgelukkig. Weet je … voor hen is dit normaal. Ruth en Niels doen zulke inspanningen vaker dan ik. Maar voor mezelf was dat niet zo evident als het lijkt. In zulke extreme situaties waar honger en vermoeidheid doorwegen kunnen kleine irritaties iets uitvergroot worden. Daarop ben ik afgerekend. Een egoïstisch persoon zou ik me zeker niet durven noemen. Enthousiast daarentegen dubbel en dik.”

Blog
Met Farahinthesun heeft Farah vanuit Barcelona een gesmaakte blog. “Mijn blog gaat vooral over lifestyle en fitness. Reisverhalen komen er niet zo fel aan bod.. Op mijn blog en youtube kanaal kan je wel mijn persoonlijk Robinsonverhaal terugvinden. Ik heb een fijn en positief contact met mijn volgers, zij hebben heel wat lieve berichtjes gestuurd. Hieraan probeer ik me zeker op te trekken.”

www.farahinthesun.com

‘Expeditie Robinson’, VIER, donderdag, 20.35 uur

Foto: VIER / SBS Belgium

Mobiele versie afsluiten