Site pictogram Chez Bartizze

Sneeuwwitje … nog meer man!

Heel wat bekende gezichten waren zondagavond te gast in het Antwerpse Theater Elckerlyc, waar de rode loper werd uitgerold voor de feestelijke première van ‘Sneeuwwitje, de musical’. Na ‘Assepoester’ en ‘Doornroosje’ zorgt Deep Bridge voor een gloednieuwe, eigentijdse versie van het bekende sprookje. En dat werd – letterlijk – op luid gejuich onthaald.

Scenarist Stany Crets, regisseur Mart van den Hout, choreografe Thalisa Mintiens en componist Ad van Dijk zagen hoe voormalige Ketnet-Held en radiopresentatrice Maureen Vanherberghen als hoofdrolspeelster gestalte gaf aan Sneeuwwitje, die in de musical verliefd wordt op slager-prins Aaron De Veene.  Koningin Frida en haar knecht Floris,  gespeeld door Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke, kregen de lachers onmiddellijk op hun hand. Charlotte Campion is de Spiegel en de dwergen Flinker en Stinker, gespeeld door respectievelijk Steve De Schepper en Ketnet-wrapper Thomas Van Achteren, zorgen voor extra komische noten.

Na afloop was iedereen laaiend enthousiast over de voorstelling. “Ik heb genoten van deze musical en ik ben bijzonder trots op wat Maureen, samen met de voltallige cast, neergezet heeft. Een moderne Sneeuwwitje, met veel humor en grapjes voor jong en oud. Het is een op-en-top familiemusical geworden, waar je na afloop buiten loopt met een big smile. Het was echt kei tof”, zegt Maureen’s partner Sieg De Doncker. Ook actrice Lize Feryn genoot met volle teugen: “Prachtig. Goed gelachen en mij goed geamuseerd”, en dat waren nagenoeg ook dezelfde woorden van collega-actrice Ruth Beeckmans: “Dees was geestig. Ongelofelijk hoeveel humor er zit in deze voorstelling en wat ze ermee gedaan hebben.” Naast de sterke vocale prestaties van de cast en het ensemble, en de leuke choreografieën, werd er door het premièrepubliek vooral veel gelachen. Mark Tijsmans vatte het na afloop goed samen. “De humor in ‘Sneeuwwitje, de musical’ kan je vergelijken met een ajuin. Je moet hem langzaam afpellen waardoor je heel wat gelaagdheid ontdekt.

Enkele dagen na de première kondigt Deep Bridge ook extra voorstellingen aan in Gent en Hasselt op 29 maart en 19 april. Het wordt dus duidelijk: Sneeuwwitje, nog meer man!

’Sneeuwwitje’ speelt op zaterdag 28 en zondag 29 maart in Capitole Gent, op zaterdag 11 april in Plopsa Theater De Panne en op zaterdag 18 en zondag 19 april in het Ethias Theater te Hasselt. Tickets bestel je op www.deepbridge.be

Foto: Jan Liekens

Mobiele versie afsluiten