De droom van Assal Furat

Naast studente rechten is Assal Furat één van de Miss Fashion 2020-finalisten. Met haar deelname wil deze schone met roots in Irak een lans breken voor de band tussen meisjes met Arabische roots en schoonheidsverkiezingen. “In de Arabische wereld hangt er vaak een bepaald stigma wanneer het over Missverkiezingen gaat. Vooral omdat de steun uit familiale hoek beperkt blijft. Net daarom wagen heel weinig meisjes hun kans om een kroontje te bemachtigen. Met mijn deelname wil ik vooral een bepaald rolmodel zijn. Het is niet omdat iemand er anders uitziet, dat je geen kansen hebt in een modewereld. De industrie verandert razendsnel. Neem nu de Miss België-titel van Angeline Flor Pua. De reacties van het grote publiek waren zeer verdeeld. Gewoonweg omdat ze uit Oost-Azië komt. Is zij daarom een mindere miss? Ik dacht het niet …. Bepaalde vooroordelen moeten aan de kant geschoven worden. Soms moet je gewoon eens een sprong wagen in het diepe. Wie weet vloeien er mooie dingen uit voort? Karakterieel ben ik iemand die er gewoon voor gaat. Als iets in mijn hoofd komt, laat ik het niet meer los. Ik ben heel fel bezig met mode. En omdat ik niet over één nacht ijs ga, wou ik maar al te graag de sprong een keertje wagen. Religie of afkomst speelt in een Missverkiezing geen rol. Gewoon er voor gaan. Het maakt echt niet of je moslim of christen bent. Wanneer deze grenzen vervagen, wordt mijn droom werkelijkheid.”

Foto: Fonsy Schoeters

Geef een reactie