Site pictogram Chez Bartizze

Generale repetitieweek voor Kiss of the Spider Woman

Na de promo-optredens op de Antwerpse Cultuurmarkt aanstaande zondag trekt de cast van ‘Kiss of the Spider Woman’ de Rode Zaal van het Fakkeltheater in.

Na 7 weken repetities, waarvan de laatste week in de proefopstelling van het decor, is het zover: dan verhuist InTeam Producties naar het Fakkeltheater voor de generale repetitieweek van ‘Kiss of the Spider Woman’. Na twee try-outs op 30 en 31 augustus gaat de musical dan in Belgische première op 1 september.

Maar eerst tekent de ganse cast nog present voor twee optredens op de Antwerpse Cultuurmarkt: om 13u op het Musicalpodium op de Groenplaats en om 16u in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

ALGEMENE INFO

Na de succesvolle producties ‘Rent’ en ‘Blood Brothers’ kiest InTeam opnieuw voor een opmerkelijke titel. Het gelijknamige boek van Manuel Puig vormde al de basis voor een film, bekroond in 1985 met een Oscar en genomineerd voor de Gouden Palm. De musical dateert van 1992 en werd van muziek voorzien door Fred Ebb en John Kander, het duo dat ook verantwoordelijk is voor ‘Cabaret’ en ‘Chicago’.

‘Kiss of the Spiderwoman’ vertelt het verhaal van twee mannen, die in het Buenos Aires van de jaren tachtig een gevangeniscel delen. Molina zit daar vanwege zijn geaardheid, Valentin omwille van zijn politieke overtuiging. Het leven in de gevangenis is extreem zwaar. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook -letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden vertelt Molina over Hollywood-films uit zijn jeugd waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt. Valentin vertelt over zijn grote liefde Martha. Langzaam ontstaat er begrip voor elkaar. Maar wat gebeurt er als de één onder druk wordt gezet om de ander te verraden in ruil voor zijn eigen vrijheid?

‘Kiss of the Spider Woman’ is een ‘vergeten’ klassieker, die alles heeft om het publiek te vervoeren en ontroeren. De muziek, boordevol Latijns-Amerikaanse invloeden, is onweerstaanbaar. Het verhaal nog steeds brandend actueel. InTeam blijft trouw aan haar concept wat de cast betreft: een mix van (jonge) professionals met een musicalopleiding, studenten musical en getalenteerde amateurs. De musical wordt live begeleid door een orkest (onder leiding van Thomas Vanhauwaert). Regie is in handen van Niels de Valk.

Met: Brent Pannier, Pieter Van Keymeulen, Alyssa Luypaert, An Lauwereins, Sofie De Schryver, Aaron De Veene, Hannes Vandersteene, Jeroen Logghe, Arno Van Bergen, Willard Bogaard, Lander Van Nuffelen, Rick van den Belt, Berten Vanderbruggen, Dries Strumane, Joris de Hoop

Van 30 augustus t/m 15 september 2019 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, Antwerpen. http://www.inteam-producties.be

Foto: Kevin De Borger

Mobiele versie afsluiten