Op weg naar de Miss België-kroon? : Jana Hinoul (20, Maaseik)

Aan een Missverkiezing deelnemen, kan je niet zonder de steun van je omgeving. Voor de Limburgse familie Hinoul krijgt dit wel een heel bijzondere betekenis dit jaar. De twee nichtjes Birgit en Jana wagen immers samen hun kans in de zoektocht naar ’s lands mooiste. Stoten ze beiden door naar de grote Miss België-finale of is één van hen onderweg naar het Miss België-kroontje? ‘Het was altijd mijn droom aan Miss België deel te nemen”, vertrouwt Jana me toe. “Alleen had ik het lef niet om mezelf in te schrijven. Het was mijn nichtje Birgit, die me het duwtje in de rug af. Alleen wou ik dat zij zich ook inschreef. Nooit hadden we verwacht dat we samen in de provinciale voorrondes zouden terecht komen. Toen we beiden een e-mail kregen, wisten we hoe laat het was. We mogen een avontuur beleven voor het familie-archief. Ja, ik heb al gedroomd over een plekje in de Miss België-finale. Maar ach, dat is een prinsessendroom, die ik met plezier wil koesteren.”

Zusjes
Birgit en Jana hebben een unieke band samen. “We zouden echt zusjes kunnen zijn”, glimlacht Jana. “Haar papa is de broer van mijn papa. Haar mama is de zus van mijn mama. Dus ja, er is een connectie tussen ons beiden. We maken ook graag foto’s op Instagram in de hoop dat we ergens in het oog springen. Meer modellenwerk bekomen is zeker ons doel.”

Vincere Insieme
Samen uit, samen thuis. Of om het in Patrick Lefevere-termen te zeggen: ‘Vincere Insieme’. ‘Ik ga heel vaak samen met mijn nicht op stap. Het is handig om op elkaar terug te vallen. Zeker wanneer je in een groep terecht komt, is het altijd handig om bij iemand je verhaal kwijt te kunnen. Ook in het kader voor het Goede Doel is het handig om samen iets te organiseren. Miss Limburg en Miss België zijn unieke ervaringen, die je mag meemaken. Niet iedereen krijgt deze kans. Daarom zeggen we er zeker geen neen tegen.”

Foto: Birgit Hinoul

Een gedachte over “Op weg naar de Miss België-kroon? : Jana Hinoul (20, Maaseik)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.