Op weg naar de Miss België-kroon? : Selena Ali (22, Stabroek)

Als rasechte Telenet Giants Antwerp-fan leer je heel snel de dames van het Heat Dance-team kennen. Eén van hen is de Stabroekse Selena Ali. Al enkele jaren maakt ze deel uit van de vriendinnenkliek van Master Kris. Hun belangrijkste taak bestaat er in om het publiek op te warmen tijdens dode basketbalmomenten. Selena’s moment de gloire beleefde ze onlangs tijdens de finalewedstrijd tussen Antwerpen en Oostende. Daar verzorgde ze de opworp tussen reuzen zoals Shevon Thompson en Ismael Bako. “Ik voelde me echt als een klein meisje tussen die grote jongens. Ze waren zo gefocust dat ze zelfs niet naar mij aan het kijken waren. Maar ach, de volgende keer doe ik hakken aan. Dat overbrugt het lengteverschil een klein beetje. Dan kan ik ze recht in de ogen kijken.”, glimlacht Selena. Over haar Miss Antwerpen- en eventuele Miss België-deelname doet Selena verdacht geheimzinnig. “Het hoe en waarom van mijn deelname is nog geheim. Op al mijn foto’s schrijf ik wel een hashtag Miss met een Missie. Dat heeft als belangrijkste doel om het publiek te teasen. De echte reden maak ik pas bekend wanneer ik doorstoot naar Miss België”, vertelt Selena als een volleerde ‘Secret Agent 007’. “Er is niets mis mee om een beetje geheimzinnig en mysterieus te doen. Ergens doet dat de mensen honger krijgen naar een pak meer. Maar nu ik nog in de voorronde zit is het volgens mij wat te vroeg om alles prijs te geven. Mijn missie ligt hoog en mijn doel is ambitieus. Beschouw mijn verhaal zeker niet niet als het typische “Ik ben geboren als een Miss België”-gebeuren. In onze maatschappij hecht ik er veel belang aan om iets te beteken. Dus ja, ik ben anders dan andere kandidaten.”

Cheerleaders
“Het cheerleaden doe ik nu al een vijf- of zestal jaren”, vertelt Selena. “Ik zat een keertje in de tribune naast mijn mama naar een wedstrijd te kijken. Persoonlijk was ik meteen verkocht toen ik de danseressen bezig zag. Ik zie mezelf niet meteen stoppen. De sfeer is fantastisch. Elke keer opnieuw overvalt je een mooi gevoel wanneer je een nieuwe dans op het parket mag brengen. Het is compleet iets anders dan het wedstrijddansen. Want dat doe ik ook. Ik ben net terug van het Wereldkampioenschap in Orlando. Hiervoor hebben ze me last minute gevraagd voor het nationale team. Op amper twee maanden tijd moest ik een compleet nieuwe choreo aanleren. Bij het basketbal ben je er een hele avond en supporter je ook mee voor je team. Ik vind het gewoon leuk om op te gaan in de wedstrijd. Qua beleving geeft dat net het extra tikkeltje surplus.”

Therapie met dieren
“Naast het drukke werk als cheerleader studeer ik ook nog toegepaste psychologie”, gaat Selena verder. “Mijn grote droom bestaat er in om later therapie te geven met dieren aan kinderen. Ik ben een grote dierenvriend en ik hou enorm veel van kinderen. Het lijkt me enorm leuk om toekomstgericht de combinatie van beiden te maken. “

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.