Site pictogram Chez Bartizze

Pocahontas in een Vlaams jasje

Na het succesvolle “Aladdin” dat door pers en publiek overladen werd met superlatieven, brengt theaterhuis Uitgezonderd. van James Cooke een nieuwe familiemusical naar Vlaanderen. Tijdens de paasvakantie 2020 vertellen Indiaanse klanken het waargebeurde verhaal van Pocahontas en haar indianenstam die geconfronteerd wordt met de Engelse ontdekkingsreiziger John Smith en zijn schip vol gelukzoekers.

OPVOLGER VAN ALADDIN
‘Aladdin vliegt op zijn tapijt hoog boven het niveau van de doorsnee sprookjesmusical’ was te lezen in de pers. Met de creatie van nieuwe, kwalitatieve familiemusicals is Uitgezonderd. een uitdagend pad op gegaan. “Met Pocahontas willen we bewijzen dat Aladdin geen toevalstreffer was”, vertelt James Cooke. “Het is een bewuste keuze om te investeren in de kwaliteit van onze voorstellingen wat het een heel risicovolle onderneming maakt. Maar we blijven geloven dat dit op langere termijn zal lonen. Pocahontas is in dit opzicht de perfecte opvolger. Het liefdesthema in conflict met rassenhaat maakt dit niet alleen heel actueel, de Indiaanse achtergrond van dit verhaal is ook heel dankbaar voor een theatermaker”.

OP ZOEK NAAR POCAHONTAS
Om dit alles tot een goed einde te brengen doet Uitgezonderd. opnieuw beroep op hetzelfde creatieve team: Tijl Dauwe (script), Sam Verhoeven (muziek) en Jaak Lema (regie). Op wie de hoofdrollen zullen vertolken is het nog even wachten, maar James laat alvast weten dat hij ook nu op zoek gaat naar zijn Pocahontas. “Dit is geen evidente rol om in te vullen. Je moet als actrice meer dan een doorsnee Disney prinses kunnen neerzetten én het visuele plaatje moet ook nog kloppen. Dit wordt een moeilijke zoektocht”. Wat wel nu al duidelijk is, is dat de producent opnieuw uitpakt met een groots ensemble.

HET VERHAAL
Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden…

POCAHONTAS – PRAKTISCHE INFO
Pocahontas, een nieuwe familiemusical van Uitgezonderd.
Tijdens de hele Paasvakantie in Capitole te Gent

Tickets & info via www.uitgezonderd.be of 070-345.345

Foto: Uitgezonderd

Mobiele versie afsluiten