King Vic and King Moses

Ik neem u graag mee naar de tramhalte aan de Lotto Arena vorige vrijdagavond. Een Telenet Giants Antwerp-fan spuwde zijn gal na de verloren wedstrijd tegen Oostende. “De Giants winnen nooit in Oostende. Donderdag speelt Oostende kampioen in eigen huis.”   Zijn voorspelling kwam niet helemaal uit. Want na het verloren thuisvoordeel van de Giants, verloren ook de Filou’tjes uit Oostende hun thuiswedstrijd tegen de Giants met 61-66 cijfers. 1-1 is nu de tussenstand. Alles begint terug bij het begin. Wanneer Oostende droomt van de landstitel, moeten ze dinsdagavond in Antwerpen een hold-up van formaat plegen. Paris Lee had zijn dagje niet. Rik Samaey vond dat hij ‘als MVP’ een pak meer mag brengen tijdens deze playoff-finales. De man met het rastakapsel heeft het wel eens lastig op grote afspraken. Dit was in de match ook niet anders. Ook Roel Moors zei tegen hem de veelzeggende woorden: ‘Probeer eerst de 2 punten te scoren, vooraleer je onbezonnen aan de 3 begint.” Een donderspeech, die kon tellen. Oscars van de wedstrijd gingen vooral naar Victor Sanders en Kingsley Moses. Zij waren de orkestmeesters van dienst. Sanders bewees zijn hoogvorm. Moses bewees na enkele waanzinnig slechte maanden dat zijn coach stilaan op hem kan rekenen. Worden zij de ‘Royals’ van deze playoff-finale? Dinsdag zien beide ploegen elkaar weer recht in de ogen. Wie trekt het laken naar zich toe? Krijgen we een vijfmatcher? Wint er een thuisploeg eindelijk een wedstrijd? Kunnen de Antwerpenaren Thompson en Angola in hun zak steken? Dit zijn allemaal vragen waar we dinsdagavond een antwoord op kennen.

Maar nu … zal het King Vic and King Moses worst wezen. Zij mogen met de zeewind in de rug terug naar Antwerpen reizen. De kritische Giantfan, die vrijdag aan de tram stond te wachten, kreeg ongelijk … We krijgen strijd tussen de twee beste Belgische basketbalploegen. En zo hoort het ook te zijn. Dit verhaal was er eentje met een signatuur: Victor Sanders & Kingsley Moses.

Foto: Serch Carrière Images

Een gedachte over “King Vic and King Moses

  1. Heb hetzelfde gehoord bij het verlaten van de lotto arena, iemand zij de “play offs zijn gespeeld” ik antwoordde “geloof het maar niet” dat werd weggelachen, waarop ik boos zei, “en toch gaan die garnalen eraan”

Geef een reactie