Wereldreizigers in de bib!

Kent u het liedje ‘Ik wil de wereld zien’ van Johan Verminnen? Dit liedje zal wellicht op de soundtrack van het koppel Erik Liekens & Hilde Peeters staan. Eén van hun allergrootste passies is namelijk alle uithoeken van de wereld zien. Zo brachten ze een bezoekje aan het verre India. Dat land maakte indruk op hun zintuigen. Om mensen over de Indische wereld te prikkelen, geven ze in hun eigen gemeente een lezing.

Ze vertellen over het land waar ze zintuigen te kort kwamen, waar ze vrienden voor het leven maakten en waar de mensen zo fascinerend en vriendelijk zijn dat het bijna bovenaards wordt.

Het land dat binnen afzienbare tijd China zal voorbijsteken wat betreft inwonersaantal. Het land waar leven en dood zo dicht bij elkaar ligt dat het bijna voelbaar wordt. Daar waar we de Ganges van glasheldere tot troebele levensader verkenden. Een kleurenpalet dat zijn weerga niet kent. Het land waar je het verschil leert tussen spicy en hot. Waar kruiden een omelet tot een driesterren-gerecht verheffen.

Kortom, een vertelling, foto- en filmreportage die je niet mag missen, over… : het betoverende India.

Datum: 30 april 2019 om 20.00 uur (tot 21.30 à 22.00 uur)

Bibliotheek Sint-Katelijne-Waver

Inschrijven: blog@hilderikopweg.eu of bibliotheek@skw.be

Inkom: € 5,- (drank gratis)

 

Foto: Collectie Erik Liekens / Hilde Peeters

Een gedachte over “Wereldreizigers in de bib!

Geef een reactie