The Odds: de debuutsingle van INE

De naam INE (Tiolants) doet, zeker in de muziekwereld, al her en der een belletje rinkelen. Deze uiterst getalenteerde 22-jarige jongedame was reeds te horen op Studio Brussel, Q-music, MNM, Joe,…stond al op grote podia van o.a. Suikerrock, de Gentse Feesten, Pukema, etc… en verzorgde ook meerdere malen het voorprogramma voor gevestigde namen als Natalia, Bart Peeters, Soulsister en The Scabs. Waar haar repertoire tot op heden bestond uit eigenzinnige covers van songs van haar muzikale helden Johnny Cash en Bruce Springsteen, en nummers van o.a. Imagine Dragons, Sinéad O’ Connor, Bastille, Bear’s Den, Ben Howard, Mumford & Sons en Kaleo, acht ze de tijd nu rijp om uit te pakken met eigen repertoire en een nieuw muzikaal hoofdstuk aan te vatten. Haar debuutsingle ‘The Odds’ is meteen een blauwdruk van wat we van INE mogen verwachten: Een kwaliteitsvolle, internationaal klinkende song, waarin de unieke, onderscheidende stem van INE je tot in het diepst van je vezels raakt.

Muzikanten Oscar & The Wolf, songwriter/producer Stan Van Samang

Enkele ronkende namen uit de muziekwereld geloven rotsvast in het talent van INE en werkten dan ook graag mee aan ’The Odds’. Zo kroop songwriter-producer Jo Cassiers (oa Stan Van Samang) samen met INE in de pen voor het nummer en kon de Limburgse artieste ook rekenen op muzikanten Ozan Bozdag en Claudio Arduini (Oscar & The Wolf) tijdens de studio-opnames. Een stevige duw in de rug voor INE, die zelf zeer realistisch en nuchter blijft bij de release van haar debuutsingle.

“De steun van mensen als Jo, Ozan en Claudio, en het geloof dat ze in mij hebben als artieste en in het nummer ’The Odds’, doet enorm veel deugd, maar een garantie op succes is het uiteraard niet. De enkele mensen aan wie ik het nummer al heb laten horen, reageren erg positief, maar misschien durven ze ook niet anders wanneer ik erbij sta (lacht). Ik ben heel positief wat de slaagkansen van ‘The Odds’ betreft, maar het is nu afwachten of ook de radiozenders en het brede publiek de song kunnen smaken”, aldus INE.

Download hier de single via iTunes:
https://itunes.apple.com/be/album/the-odds-single/1440044110?l=nl

Bekijk hier de videoclip:
https://www.youtube.com/watch?v=hjt-iMOAyVg&feature=youtu.be

Foto: TTT / House of Entertainment

 

 

Een gedachte over “The Odds: de debuutsingle van INE

Geef een reactie