Kerstliedjes (in de zomer)

Toen ik het programma van de Antwerpse Cultuurmarkt zag, sprong mij één optreden in het oog. Sabien Tiels en Amaryllis Temmerman stelden in Fameus hun programma ‘Tussen winter en wonder’ voor. Kerstliedjes in de zomer is eens wat anders dan geconfronteerd worden met Vijgen na Pasen. Sfeer was er genoeg tijdens hun optreden. Het idee van Sabien en Amaryllis heeft bovendien wat bijzonders in zich. De twee ‘besties’ vinden elkaar als Ying en Yang. En ik was niet de enige, die er zo over dacht. De zaal zat nokvol voor deze try-out. Zelfs tot op het podium toe.

De liedjes uit dit programma variëren van Vermandere’s ‘Kyrie Eleison’ tot  ‘Als de liefde niet bestond’ van Toon Hermans. En wat denkt u van ‘Bakske vol met stro’ van Urbanus of ‘Een beter land’ van Herman van Veen?  En toch blijft het pareltje van Tiels en Temmerman ongetwijfeld hun versie van de Rob De Nijs-klassieker ‘Alles wat ademt’. Nu al wil ik met plezier de suggestie geven om dit als eindejaarssingle uit te brengen. Op Radio 2 en Ment TV zou dit wel eens succes kunnen worden.

Momenteel zijn er vijf concerten gepland. Meer bepaald:
9 december: GC Het Koetshuis – Roosdaal om 15u
15 december: Kapel Neerlandwijk – Wilrijk om 20u
22 december: Franciscuskerk – Duffel om 15u
23 december: Parochiaal Centrum – Beveren om 17u
27 december:  Parnassuskerk – Gent om 20u

Try-out gezien op 26/08/2018 tijdens de Antwerpse Cultuurmarkt

Foto: Jan Liekens

Een gedachte over “Kerstliedjes (in de zomer)

  1. Eerst was het de bedoeling om gewoon eens wat rond te wandelen op de Antwerpse Cultuurmarkt maar al vlug trokken we richting Hofstraat naar Fameus. Daar zouden Sabien en Amaryllis een try-out geven over hun nieuwe kerstshow “in wording”… En wat een geluk dat we daar wat vroeger aankwamen. De zaal zat al quasi vol en met wat geluk vonden we nog twee plaatsjes middenin. We werden echt wel beloond want van in het begin volgde een leuke, soms ingetogen, soms wat swingender show waarbij we echt genoten. We voelden bijna “De eerste sneeuw”…
    Mooie stemmen, leuk gebracht, verfrissend ook. Blij dit te hebben meegemaakt. Bedankt Sabien en Amaryllis maar ook Dirk Schreurs en Marco Cirone voor hun begeleiding!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.