Ilse La Monaca en Matthew Michel versterken cast Hans & Grietje

Vanaf oktober 2018 kan u in Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent gaan genieten van een gloednieuwe, sprankelende bewerking van de alom geliefde klassieker ‘Hans en Grietje’. Hoofdrolspelers Wout Verstappen en Ianthe Tavernier krijgen als Hans en Grietje in deze familievoorstelling niet alleen het gezelschap van de hilarische West-Vlaamse konijntjes Whoppie en Floppie, die de harten reeds wisten te stelen in ‘Roodkapje, de sprookjesmusical’, maar zullen natuurlijk ook moeten afrekenen met de ‘Boze Heks’, én zullen op hun avontuurlijke pad ook een echte ‘Prins’ ontmoeten.

Voor deze rollen mogen Ianthe en Wout trouwens enkele oude bekenden begroeten. Zo pakt Ianthe’s Buurtpolitie-collega Ilse La Monaca (38, Heusden-Zolder) als ‘Boze Heks’ haar eerste rol in een sprookjesmusical en mag Wout zijn voormalige Ghost Rockers-collega Matthew Michel (29, Schepdaal) verwelkomen. Matthew zal de rol van ‘Prins’, een nieuw personage dat gecreëerd wordt voor deze moderne versie van ‘Hans en Grietje’, vertolken. Dat Ilse La Monaca ooit les gaf aan Wout Verstappen en Ianthe Tavernier vroeger nog in de klas zat met Matthew Michel, zorgt voor nog wat extra leuk pigment aan de samenwerking tussen dit fijne viertal.

“Ik kijk er enorm naar uit om in de huid én het peperkoekenhuisje van de ‘Boze Heks’ te kruipen”, zegt Ilse La Monaca. “Het is mijn eerste rol in een sprookjesmusical en natuurlijk is er nog eens het extra leuke gegeven dat de hoofdrolspelers in deze ‘Hans en Grietje’ hoegenaamd geen onbekenden voor me zijn. Ianthe Tavernier is een uiterst getalenteerde, maar vooral zeer fijne collega in ‘De Buurtpolitie’ en met Wout Verstappen, aan wie ik ooit nog zangles gaf trouwens, stond ik dit seizoen nog op de planken in de prachtige productie ‘Mozart! – de Musical’. Voor ons beiden betekende dit ons grote musicaldebuut in Vlaanderen en ik ben heel blij voor Wout dat hij nu ook zijn eerste hoofdrol te pakken heeft. Met ook de sympathieke Matthew Michel in de cast, bevind ik me dus tussen behoorlijk wat getalenteerd jong geweld. Heel fijn en hopelijk kan ik ze nog wat van mijn ervaring als ‘oude rot in het vak’ meegeven, besluit Ilse met de glimlach.

“Ook voor mij wordt het in ‘Hans en Grietje’ een blij weerzien met oude bekenden”, aldus Matthew Michel. “Niet enkel wat de cast betreft, maar ook met Music Hall, want in 2016 speelde ik de mannelijke hoofdrol (Danny) in hun bewerking van ‘Grease’. Een fantastische ervaring, waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Maar nu dus ‘Hans en Grietje, de sprookjesmusical’ en dat lijkt me wederom een leuke uitdaging en een bijzonder avontuur, mét bovendien een erg fijne cast! Wout en ik hebben niet alleen een gezamenlijk Ghost Rockers-verleden, we zijn ook goede vrienden en ik weet zeker dat hij een schitterende ‘Hans’ zal neerzetten. Ianthe is een ex-klasgenote van me, we zetten samen destijds onze eerste stapjes in de musicalwereld in het zevende jaar vooropleiding ‘Musical’ aan de Kunsthumaniora te Antwerpen en daarna zaten we samen op school aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Mijn rol in ‘Hans en Grietje’,de Prins, is een personage dat niet voorkomt in het originele sprookje, dus ik laat me wat dat betreft compleet verrassen door wat er in het script zal staan. Spannend natuurlijk, maar ik kan niet wachten om te ontdekken wat ze voor me in petto hebben!”, zo besluit een enthousiaste Matthew

‘Hans en Grietje’ wordt een sprookjesmusical boordevol aanstekelijke, originele liedjes, coole dansjes, verrassende personages en een gezonde dosis humor. Ook nu zal de mooie Music Hall-traditie bewaard worden en kunnen de kids na afloop van de voorstelling op de foto met hun favoriete sprookjesfiguren, tijdens een geanimeerde meet & greet.

Praktisch 
‘Hans en Grietje, de sprookjesmusical’
Stadsschouwburg Antwerpen
– 28 oktober 2018 – 15u
– 2 november 2018 – 11u en 14u
Ethias Theater Hasselt
– 11 november 2018 – 14u
Capitole Gent
– 22 december 2018 – 11u en 14u
– 23 december 2018 – 11u en 14u
Stadsschouwburg Antwerpen
– 4 januari 2019 – 14u en 16u30
– 5 januari 2019 – 11u en 14u
– 6 januari 2019 – 11u en 14u

Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

Foto: Luk Monsaert

Geef een reactie