Site pictogram Chez Bartizze

Oep de Sinksenfoor

Zelf ben ik een man van de dorpskermis. Veel heeft te maken met mijn jeugd. Elk jaar in oktober was het achter onze hoek tijd voor de plaatselijke foor. Het aantal kramen kon ik toen op één hand tellen: de botsauto’s, een schietkraam, een molen, een viskraam en een smoutebollenkraam. Maar de attractie was wel die éne zondagnamiddag in oktober toen we met heel de familie bij mijn grootmoeder kermis gingen vieren. Op het menu stonden toen bijvoorbeeld frikadellen met kriekenspijs. Voor vele mensen uit dorpjes zal dit misschien bekend in de oren klinken. Maar ach, het hoort een beetje tot de nostalgie van mijn jeugdjaren. Daarom heb ik er ook geen moeite mee dat ik geen fervente bezoeker was van grote festiviteiten à la de Sinksenfoor. Het heeft tot mijn veertigste geduurd vooraleer ik een kijkje ging nemen bij deze mastodont onder de kermissen aan het Antwerpse Spoor Oost.

De reden hiervoor was de officiële voorstelling van een theaterproductie van Het Achterland. Vanaf eind juni geven ze de aftrap in het Antwerpse Fakkeltheater voor de gelijknamige komische roller-coaster love story. En dit tot het einde van augustus. De cast is er ééntje om duimen en vingers van af te likken. Carry Goossens en Danni Heylen worden terug in het echt herenigd als koppel. Komiek Luc Caals ruilt de zee in voor een stekje in eigen streek. Linda De Ridder is de ancien/vaste waarde van Het Achterland. Voor de derde keer op rij zit zij in de productie van Het Achterland. Ook jonkies Anne Van Opstal, Brent Pannier en Timo Descamps maken hun opwachting op de start van het zomerseizoen in het theater. Tickets zijn te reserveren via www.fakkeltheater.be of telefonisch op 070/246 036. Meer info kan je internetgewijs trouwens ontdekken op: www.desinksenfoor.be

En ik … ik keek mijn ogen uit op de kermis der kermissen. Zo veel attracties  had ik nooit eerder samen gezien. Zelfs met een kompas bij de hand had ik moeite om de weg te vinden. Maar ach … roulez-roulez. Ik kan met de hand op mijn hart zeggen: ‘I was there ‘oep de Sinksenfoor’.

Meer foto’s kan u bekijken op:
https://goo.gl/qcJ4DM

Tekst: Bart Liekens
Foto: Jan Liekens

Mobiele versie afsluiten