Jefke de geit

De eerste warmte doet wat met een mens. Ook bij mij … Afgelopen donderdag nam ik deel aan een wandeltocht door Duffel en omstreken. Daar was namelijk de 17e editie van de Kiliaanwandeling. Mits ik deze nog nooit had mee gestapt, wou ik ze absoluut van mijn to do-lijst schrappen.  Qua temperatuur was het misschien er net over. Maar een mens heeft zo nu eens wat vitamine A,B,C,D nodig. Tussen ons gezegd en gezwegen: tijdens een wandeltocht door Vlaamse velden zie je vaak de meest opmerkelijke dingen. Zo ontdekte ik een koppel dat in deze ‘scheidingstijden’ maar liefst 60 jaar lief en leed met elkaar deelde. Maar de ster van de wandeling was ongetwijfeld: Jefke.

Wandeltochten gaan vaak door de meest landelijke omgevingen. En daar kwam ik een enorm dartel ‘geitje’ tegen op een weide. Springend van de éne graszode naar de andere. Duidelijk in zijn nopjes bij het warme weer. Alleen was dat buiten de waard gerekend. Zijn baasje ‘de boer’ wou het dartele geitje een beetje rustiger houden. Tot 100 meter verder hoorde ik de boer roepen ‘Jefke, kalm … Jefke kalm’. Op Jefke stond duidelijk geen maat. Hij moest en zou elke hoek van de wei gezien hebben.

De dag na de wandeling kreeg ik overal de vraag te horen: ‘Was het niet te warm om te stappen?’. Eerlijk gezegd: ‘Niet echt …’.  Als zelfs een geitje als Jefke springend door de weide gaat bij de eerste zomerzon. Wat moet een beer van een vent zoals ik dan zeggen?”

Bekijk de foto’s van de Kiliaanwandeling:
https://www.irista.com/gallery/6x3inmh3tvig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.