Site pictogram Chez Bartizze

Theaterreview: Salon Secret (Arsenaal/Lazarus, Hof van Eede, Kopergietery)

De voorbije acht jaren is mijn leven helemaal overhoop gegooid. Als geen ander kan ik zeggen dat een  r -evolutie  altijd bij jezelf begint. De kracht van verandering valt immers nooit te onderschatten. Want wie niets durft, blijft altijd in hetzelfde cirkeltje vertoeven. De spreuk revolutie zorgt voor evolutie is een beetje de onderliggende drijfveer van Salon Secret, een theaterproductie van Arsenaal/Lazarus, Hof Van Eede en Kopergieterij.

Salon Secret is immers een voorstelling, die tot zelfreflectie aanmaant bij het publiek om anders te kijken naar de wereld waarin we leven. Want de toekomst is gisteren al begonnen. Op het podium staan vijf van de pot gerukte revolutionairen, die samen komen in Salon Secret. De fab 5 zijn Günther Lesage, Dominique Collet, Joris Van den Brande, Simon De Winne en Greg Timmermans.  Naar hun gevoel gaat het goed fout met de wereld en willen ze er iets aan doen. Het mogen dan wel salonrevolutionairen zijn. In deze wereld helpen alle kleine beetjes, niet waar.

Wie als kijker naar Salon Secret gaat kijken, ziet vooral theatermakers met een boodschap. Mensen, die hopen dat 10% van de toeschouwers in de zaal hun boodschap oppikt en er iets mee  zal doen. Net dat aspect is de kracht van deze theatervoorstelling. Kunstenaars, die op een creatieve manier een boodschap aan hun publiek bezorgen. Net daarom is dit een must see voor dat klein beetje revolutionair in elk van ons.

Gezien op donderdag 29/3 in Arsenaal/Lazarus (Mechelen)

Foto: Phile Deprez

Mobiele versie afsluiten