Winterrevue: Het geheim van dresscode Hollywood ontsluierd

Afgelopen zaterdag bracht ik een bezoekje aan de grote première van de Winterrevue – The Sound of Movies. Alleen kende ik vooraf een klein vestimentair probleempje om richting Theater Elckerlyc te gaan. Op de uitnodiging stond namelijk ‘Dresscode Hollywood’. Maar wat is Dresscode Hollywood nu eigenlijk? Mijn bed ligt nog altijd vol kledingspullen. Goed, niet goed … rommel …  Want nooit eerder hoor ik van dit bijzondere fenomeen.

Dus tijdens de première ging ik als ware Fashionpolizei op onderzoek uit naar hoe andere mensen het thema Hollywood interpreteerden. Sommigen lieten zich duidelijk inspireren door de foute kersttruien-hype. Tja, logisch .. Want Home Alone en Christmas with the Kranks zijn ronduit kerstklassiekers op cinemavlak in Hollywood.
Maar echt, een man in Dresscode Hollywood moet strak in het pak zitten. Dat bleek duidelijk uit de opwachting van de Mister Gay Belgium-organisatie. Zij spanden de kroon op het vlak van bling bling. Het stond snel in mijn notitieboekje genoteerd.

En plots zag ik ook Mister Clooney staan. Strak in het pak zoals we hem kennen. Tja, als er iemand weet hoe een man in Hollywood eruit zag, is hij het wel. Alleen kon ik hem nogal moeilijk bereiken. Hij had het nogal druk met de vrouwelijke aandacht van zich af te slaan. Zo had hij een onderonsje met actrice Annelies Boel. Het ging zeker over de juiste keuze van Nespresso. Want ze nam hem onder haar arm mee naar huis.

  

Maar ook de galajurken sprongen in het oog. Op dat vlak spande Kotmadam- en Prinsessiagezicht Helle Vanderheyden de kroon. Ze was de ster van de avond met haar knalrode kleed. De ATV-kijkers zullen er maar wel bij varen. Want Helle was reporter van dienst bij ATV.

  

Maar ja, ik moest mijn onderzoek vrij snel staken. De temperaturen van de Winterrevue bereikten al snel de nodige hoogtepunten. Als tekstschrijver moet je daar rekening mee houden. En net toen viel mijn spreekwoordelijke frank. Ook Baywatch behoort tot de Hollywood-filmgeschiedenis. Waar is Dwayne Johnson en David Hasselhoff als je ze nodig hebt? Met deze levensles ga ik hoedanook rekening houden tijdens de volgende koopjesperiode. Weeral iets bijgeleerd, niet

Foto: Jan Liekens

 

5 gedachtes over “Winterrevue: Het geheim van dresscode Hollywood ontsluierd

Geef een reactie