Site pictogram Chez Bartizze

Miss België 2017: 30 parels voor één kroon

Op zaterdag 14 januari is het zo ver. Dan weten we of de provincie Antwerpen na 2 Missen op rij (met Annelies Törös of Lenty Frans) voor een drie op een rij mag gaan. Miss België 2017 wordt gekozen in het huis van Samson, Gert, Bumba en Kabouter Plop. Meer bepaald: Het Plopsa Theater in De Panne. 30 kandidaten zijn nog in de running. De voorbije weken kon het nu niet ontgaan zijn. Via de geijkte sociale media-kanalen bent u misschien gestoten op mijn interviews, die ik met de dames had.

Een heleboel vragen kan u misschien in het achterhoofd houden als u zaterdag één van de honderdduizend(en) kijkers bent, die naar de zoektocht van ’s lands mooiste kijkt op FOX. Op het voetbal is ze een gevreesde linksbuiten. Maar snelt Maithé Rivera Armayones ook in een sneltreinvaart naar het kroontje? Of pakt haar ‘BESTIE’ oftewel de ‘Slimste Miss ter Wereld’ aka ‘Miss Quiz’ Ellen Caen de hoofdprijs mee naar huis. Nu al daagt ze Erik Van Looy uit dat hij haar met alle plezier mag uitnodigen voor een robbertje Slimste Mens ter Wereld. Haar streekgenote Ellen Bacquaert mag dan met het dansen al 23 keer een Belgisch kroontje bemachtigd hebben. Deze 24e driekleur als Miss België zou pas echt de kroon op het werk zijn.

En wat denkt u van Liesbeth Claus ??? Een familienaam, die als een klok luidt. Hugo Claus heeft geschiedenis geschreven als bezieler van De Leeuw van Vlaanderen. Zijn naamgenote uit Oost-Vlaanderen (geen familie naar het schijnt) kan misschien wel voor ééuwig en drie dagen gekroond worden als ‘Leeuwin van Vlaanderen’. Ook Waterloo zendt één van haar dochters uit. Benjamin Raphaella Deuringer is met haar 17 de jongste van de hoop. Eén van haar hondjes (een Cavalier King Charles naar het schijnt) heeft als naam Charlie. Met een Miss België-kroon op haar hoofd kan ze Charlie’s Angel voor eeuwig en drie dagen zijn. Wat denkt u van Aicha Tytgat? De Antwerpse Miss is aan een opmerkelijk positief parcours bezig. Sjaals breien voor het goede doel. Een gat in de markt. Kan zij een verlengstuk breien aan ontzettend positieve maanden? Elisabeth Van Dijck, een toekomstige juf Latijn, heeft de ambitie om deze klassieke taal weer hip te maken. Is het voor haar zaterdag een ware ‘veni, vidi, vici’.

Bulkt de West-Vlaamse Charlotte Bulcke van vertrouwen om een fraai eindresultaat neer te zetten? Of richt Romanie Schotte het definitieve juist schot richting Miss België-kroontje.

En wat te denken van … : Anjejoline Stevens. Deze ranke en slanke verschijning is aan een opmerkelijk traject bezig. In het deelnemersveld is ze nummer 30. Anjejoline (inspired bij Angelina Jolie) is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met Kung Fu. Kung Fu Panda heeft er nu al een opvallend vriendinnetje bij. Ik kan nog uren verder gaan. Maar dit is slechts een schare uit het deelnemersveld. Voor hetzelfde geld wordt er zaterdagavond een compleet ander verhaal geschreven.

Mobiele versie afsluiten